Vaatwasser-info.nl

Beste goedkope vaatwasser

Een goedkope vaatwasser kost minder dan 600 euro. Voor dit bedrag kun je een degelijke vaatwasser kopen met veel functies. Een nieuwe goedkope vaatwasser kopen? We hebben een overzicht met de beste van 2024 voor je gemaakt:
1

Whirlpool WKIC 3C26

2

Whirlpool WBC 3C26 X

3

Whirlpool WIO 3T141 PES

4

AEG FFB53600ZM

5

Whirlpool WSIO 3T223 PE X

Laatste update: 16 July 2024

1

Whirlpool WKIC 3C26

2

Whirlpool WBC 3C26 X

3

Whirlpool WIO 3T141 PES

4

AEG FFB53600ZM

5

Whirlpool WSIO 3T223 PE X

Laatste update: 16 July 2024

Picture of Yannick
Yannick

Vaatwasser expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • Een goedkope vaatwasser kost minder dan 600 euro.
  • Een goedkope vaatwasser heeft meestal een lage bouwkwaliteit.
  • Ook zal een goedkope vaatwasser beschikken over minder functies.
  • De beste goedkope vaatwasser is de Whirlpool WKIC 3C26

Wat is een goedkope vaatwasser?

Of je nu op zoek bent naar een vaatwasser omdat de oude kapot is, of omdat je simpelweg een nieuwe vaatwasser wilt, de aanschaf van een vaatwasser doe je niet zonder er goed over na te denken. Je wilt een vaatwasser waar je de komende jaren plezier van hebt. Dit hoeft niet veel te kosten. De prijs van een nieuwe vaatwasser loopt uiteen van €240 tot €2000, maar onder de €600 zijn er prima vaatwassers te koop. De algemene regel: duurder is beter, geldt niet voor alle vaatwassers. Daarnaast heeft een duurdere vaatwasser misschien bepaalde functies welke voor jou niet van belang zijn. Om je op weg te helpen in je zoektocht naar een nieuwe vaatwasser, en je te laten zien dat een goedkope vaatwasser ook een geschikt model kan zijn, hebben we de vaatwassers onder de €600 voor je vergeleken. We zetten op een rij waar je op kunt letten bij de keuze voor een vaatwasser.

De beste goedkope vaatwasser

De beste goedkope vaatwasser heeft een gunstig energielabel, een gunstige bouwkwaliteit, een goede waskwaliteit, is duurzaam, is gebruiksvriendelijk en niet te duur. Een goedkope vaatwasser levert hier en daar wat in, hij is tenslotte goedkoop. Toch voldoet ook een goedkope vaatwasser vaak aan de meeste eisen. We zetten op een rij welke goedkope vaatwasser het beste uit de test komt. De prijs-kwaliteit verhouding geeft de uiteindelijke doorslag. We herzien deze selectie regelmatig, zodat je altijd op de hoogte bent van de beste goedkope vaatwasser.

Voordelen Nadelen
Goedkoop
Inbouw
Volledig geintegreerd
Droogresultaat ++
Veel ruimte
Niet zuinig
Geen Wi-Fi
Geen verlichting
Een groot huishouden vraagt om een vaatwasser die veel in één keer reinigt. De Whirlpool WKIC 3C26 voldoet aan die eis. Afhankelijk van je voorkeuren en vaat kies je uit één van de 8 programma's om tot wel 14 couverts schoon te wassen. Er is een programma voor elke situatie. Zijn je ovenschalen flink aangekoekt? Kies het intensieve programma voor extra vermogen. Met het ecoprogramma was je zuiniger, terwijl je met het nachtprogramma stiller wast. Heb je minder tijd, dan kies je voor het korte programma. Handig, wanneer er vanavond een extra gast aanschuift en je net wat meer schoon servies nodig hebt.
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Inbouw
Half geintegreerd
Droogresultaat ++
Veel ruimte
Niet zuinig
Waskwaliteit --
Geen Wi-Fi
Geen verlichting
De vaat doen voor een groot gezin is voor de Whirlpool WBC 3C26 X een eitje. Deze inbouw vaatwasser heeft plek voor 14 couverts, zodat alle vaat er in 1 keer in past. Heb je snel weer borden en kopjes nodig? Zet dan het korte programma aan. Zo heb jij binnen een halfuur weer een schone vaat. De vaatwasser heeft nog 7 andere programma's om bijvoorbeeld je kristallen glazen of aangekoekte ovenschaal mee te reinigen. De beladingssensor past het waterverbruik aan op het aantal couverts, zo gebruik je nooit teveel water of energie.
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Inbouw
Volledig geintegreerd
Zuinig
Weinig geluid
Droogresultaat ++
Veel ruimte
Vloerprojectie
Geen Wi-Fi
Geen verlichting
Je hebt geen last van hoge energiekosten met de Whirlpool WIO 3T141 PES. Dankzij de C energieklasse verbruikt deze inbouw vaatwasser minder energie, wat fijn is voor het milieu. Zodra je 1 van de 10 vaatwasprogramma's hebt gekozen, merk je amper dat de vaatwasser aanstaat. Dit komt door het lage geluidsniveau van 41 decibel. Zodra de vaatwasser klaar is, opent de deur automatisch op een kier, zodat de warme lucht ontsnapt. Op deze manier droogt jouw vaat sneller en energiezuiniger. Heb je een pan met aangekoekte resten? Zet hem dan in de intensieve zone achterin. De krachtige spuitmonden van de Pro Clean technologie zorgen voor een extra spoelbeurt, zodat alles goed schoon is.
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Vrijstaand
Bouwkwaliteit ++
Droogresultaat ++
Niet zuinig
Waskwaliteit --
Geen Wi-Fi
Geen verlichting
De AEG FFB53600ZM is een energiezuinige vaatwasser met energielabel D. Hij biedt plaats voor 13 couverts en je hebt keuze uit 5 verschillende vaatwasprogramma's. Komt er onverwacht bezoek? Kies dan voor de TimeSaver functie waarmee je borden tot 2 keer sneller schoon zijn. Delicate glazen reinigt de vaatwasser met het glasprogramma op 45 graden. Je legt ze in het bovenste rek dat uitgerust is met rubberen noppen. Deze ondersteunen en beschermen je wijnglazen. Met de uitgestelde startfunctie bepaal je zelf de starttijd van het vaatwasprogramma. Zo zijn je borden en kopjes schoon wanneer jij dat wilt.
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Inbouw
Volledig geintegreerd
Weinig geluid
Droogresultaat ++
Niet zuinig
Weinig ruimte
Geen Wi-Fi
Geen verlichting
De Whirlpool WSIO 3T223 PE X is een inbouw vaatwasser die je vertelt wat hij doet, zonder daarbij veel geluid te maken. Door de vloerprojectie zie je namelijk altijd hoe lang het programma nog duurt en wanneer je je vaat kan uitruimen. En met een geluidsniveau van 43 decibel heb je er geen last van. Afhankelijk van welk programma je kiest was je je vaat extra zuinig, stil of glanzend schoon. Ook handig; de Whirlpool beschikt over een machinereiniging programma. Hiermee voorkom je verstoppingen en muffe luchtjes. Borden en pannen met hardnekkige etensresten plaats je in de intensieve zone om ze met een hogere temperatuur en waterdruk te wassen. Voor je het weet staat er weer een schone vaat op je te wachten.

Kopen van een goedkope vaatwasser

Bij een goedkope vaatwasser heeft vaak een basisklasse bouwkwaliteit, wat inhoudt dat de specificaties van een vaatwasser van lagere kwaliteit zijn, de materialen eerder onderhevig zijn aan slijtage en de levensduur over het algemeen korter is. Duurdere vaatwassers hebben vaker een middenklasse of topklasse bouwkwaliteit. Echter zijn er ook goedkope vaatwassers met een bouwkwaliteit uit de middenklasse of topklasse. Dit geldt ook voor de waskwaliteit, waarbij de goedkope vaatwasser vrijwel altijd een basisklasse betreft en enkele vaatwassers een middenklasse scoren. Wat het gebruikersgemak betreft, hebben goedkopere vaatwassers ook verschillende functies als binnenverlichting, een extra droogprogramma voor extra droge vaat, een resttijdindicator, een startuitstel functie of een automatische uitschakelfunctie. Deze functies zitten niet op alle goedkope vaatwassers en hier moet je dus gericht naar zoeken als je hier geïnteresseerd in bent. Een gemak als een flexibele inrichting bevindt zich wel in vrijwel elke goedkope vaatwasser. Voor een kinderbeveiliging of bediening via de app betaal je meer en deze functies vindt je alleen bij duurdere vaatwassers.

Een andere manier om aan een goedkope vaatwasser te komen is uiteraard het kopen van een tweedehands, oudere vaatwasser. Dit raden we echter af. Je hebt hier geen fabrieksgarantie meer, je weet (vaak) niet wat er mee gebeurd is en of er al een keer lekkageproblemen zijn geweest, en niet onbelangrijk: de energiekosten zijn vele malen hoger.