Beste goedkope vaatwasser van 2021

Of je nu op zoek bent naar een vaatwasser omdat de oude kapot is, of omdat je simpelweg een nieuwe vaatwasser wilt, de aanschaf van een vaatwasser doe je niet zonder er goed over na te denken. Je wilt een vaatwasser waar je de komende jaren plezier van hebt. Dit hoeft niet veel te kosten. De prijs van een nieuwe vaatwasser loopt uiteen van €240 tot €2000, maar onder de €400 zijn er prima vaatwassers te koop. De algemene regel: duurder is beter, geldt niet voor alle vaatwassers. Daarnaast heeft een duurdere vaatwasser misschien bepaalde functies welke voor jou niet van belang zijn. Om je op weg te helpen in je zoektocht naar een nieuwe vaatwasser, en je te laten zien dat een goedkope vaatwasser ook een geschikt model kan zijn, hebben we de vaatwassers onder de €400 voor je vergeleken. We zetten op een rij waar je op kunt letten bij de keuze voor een vaatwasser.

De beste goedkope vaatwasser

De beste goedkope vaatwasser heeft een gunstig energielabel, een gunstige bouwkwaliteit, een goede waskwaliteit, is duurzaam, is gebruiksvriendelijk en niet te duur. Een goedkope vaatwasser levert hier en daar wat in, hij is tenslotte goedkoop. Toch voldoet ook een goedkope vaatwasser vaak aan de meeste eisen. We zetten op een rij welke goedkope vaatwasser het beste uit de test komt. De prijs-kwaliteit verhouding geeft de uiteindelijke doorslag. We herzien deze selectie regelmatig, zodat je altijd op de hoogte bent van de beste goedkope vaatwasser.

Kopen van een goedkope vaatwasser

Bij een goedkope vaatwasser heeft vaak een basisklasse bouwkwaliteit, wat inhoudt dat de specificaties van een vaatwasser van lagere kwaliteit zijn, de materialen eerder onderhevig zijn aan slijtage en de levensduur over het algemeen korter is. Duurdere vaatwassers hebben vaker een middenklasse of topklasse bouwkwaliteit. Echter zijn er ook goedkope vaatwassers met een bouwkwaliteit uit de middenklasse of topklasse. Dit geldt ook voor de waskwaliteit, waarbij de goedkope vaatwasser vrijwel altijd een basisklasse betreft en enkele vaatwassers een middenklasse scoren. Wat het gebruikersgemak betreft, hebben goedkopere vaatwassers ook verschillende functies als binnenverlichting, een extra droogprogramma voor extra droge vaat, een resttijdindicator, een startuitstel functie of een automatische uitschakelfunctie. Deze functies zitten niet op alle goedkope vaatwassers en hier moet je dus gericht naar zoeken als je hier geïnteresseerd in bent. Een gemak als een flexibele inrichting bevindt zich wel in vrijwel elke goedkope vaatwasser. Voor een kinderbeveiliging of bediening via de app betaal je meer en deze functies vindt je alleen bij duurdere vaatwassers.

Een andere manier om aan een goedkope vaatwasser te komen is uiteraard het kopen van een tweedehands, oudere vaatwasser. Dit raden we echter af. Je hebt hier geen fabrieksgarantie meer, je weet (vaak) niet wat er mee gebeurd is en of er al een keer lekkageproblemen zijn geweest, en niet onbelangrijk: de energiekosten zijn vele malen hoger. Een energielabel A+ en A+++ kan al €150 euro schelen over de levensduur van een vaatwasser. Een ouder vaatwasser kan een energielabel E of F hebben, wat de vaatwasser jaarlijks zo’n €100 duurder kan maken.

De vaatwasser keuzehulp

Om erachter te komen welke vaatwasser het beste bij jou keuken en huishouden past hebben we een keuzehulp ontwikkeld. De eerste stap bij het kiezen van een vaatwasser is een keuze maken tussen de verschillende soorten vaatwassers. Er zijn drie verschillende vaatwassers: een inbouw vaatwasser, een onderbouw vaatwasser en een vrijstaande vaatwasser. Behalve deze onderverdeling bestaat elke soort vaatwasser weer uit een assortiment met vaatwassers met verschillende specificaties en was- en droogtechnieken. Om te voorkomen dat de zoektocht bij nul begint en om je zo al een eind op weg te helpen zorgen we met de keuzehulp voor een selectie aan vaatwassers welke interessant zijn voor jou. Zo kies je zelf welke vaatwasser, maar halen we de eerste stappen voor je uit handen, wel zo makkelijk!

Wil je een inbouw, onderbouw of een vrijstaande vaatwasser?
Zoek je een kleine, een grote of een normale afmeting vaatwasser?
Wil je een energiezuinige vaatwasser of is dit niet belangrijk?

Informatie en tips

Het kopen van een nieuwe vaatwasser, het onderhoud, het kiezen van de juiste soort… Wanneer je niet goed voorbereid bent of er geen verstand van hebt kunnen dit behoorlijk lastige klusjes zijn. We begrijpen dat je hier niet te veel tijd aan wilt besteden en willen het graag wat makkelijker maken. We verzamelen informatie en tips om je te helpen bij alles wat met je nieuwe inbouw of vrijstaande vaatwasser te maken heeft.

Wat is de levensduur van een vaatwasser?

Bij de aanschaf van een nieuwe vaatwasser wil je weten wat de verwachtte levensduur van je aankoop is. De economische levensduur van een gemiddelde vaatwasser verschilt van 3 tot 10 jaar. Een goede nieuwe vaatwasser kan echter tot wel 20 jaar mee gaan. Om beter te bepalen wat de levensduur van een bepaalde vaatwasser is, moet je meer over de vaatwasser weten.De levensduur van een vaatwasser is namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Dit wordt bijvoorbeeld bepaald door het merk, de bouwkwaliteit van de vaatwasser, hoe vaak de vaatwasser gebruikt wordt en het onderhoud. Helaas is de levensduur van een vaatwasser niet exact te voorspellen,…Beste vaatwasser accessoires

Bij de aankoop van een vaatwasser zijn er meer dingen om op te letten dan alleen welk model vaatwasser je aanschaft. Het is bijvoorbeeld nuttig om te controleren welke extra accessoires er nodig zijn voor de aansluiting, maar ook welke middelen je kunt aanschaffen voor de schoonmaak. Daarbij is de inhoud van een vaatwasser voor je bepaald, je kunt hier een bepaalde vaatwasser voor kopen maar er zullen weinig modellen zijn met extra mandjes om dit aan te passen naar de eigen voorkeur. Deze mandjes zijn ook los vergelijkbaar, zo kun je de vaatwasser zo persoonlijk maken.Voor de aansluiting van…Wat is een vaatwasser waterslot?

Tegenwoordig hebben vaatwassers een aquastop of waterstop. Dit is een beveiligingsklep welke de watertoevoer afsluit als er sprake is van een lekkage. Een lekkage door een lekkende of losgeschoten aanvoerslang kan hiermee beperkt worden. Dit kan als externe component buiten de machine gemonteerd worden, maar zit bij de betere vaatwassers standaard ingebouwd. Er zijn twee soorten waterslot: een waterslot met een mechanische sensor en een waterslot met een elektromagnetische sensor. De mechanische sensor meet de hoeveelheid water welke de vaatwasser in komt, de elektromagnetische sensor meet de hoogte van het water in de vaatwasser.Welk waterslot beter is, valt over te…Soorten vaatwassers

Er zijn verschillende soorten vaatwassers. De eerste stap in de zoektocht naar een geschikte vaatwasser is heel praktisch: wat voor soort vaatwasser heb je nodig? Welke voor jou het meest geschikt is hangt af van jou keuken. Moet de vaatwasser onder een blad komen? Of wordt de vaatwasser ingebouwd in een keukenkast? Betreft de keukenkast een standaard maat of is deze kleiner dan normaal? Voor iedere situatie is er een geschikte vaatwasser. Denk aan: een vrijstaande vaatwasser, een inbouw vaatwasser, een onderbouw vaatwasser, maar voor de compactere keukens ook een smalle vaatwasser of kleine vaatwasser. Tenslotte hebben we rekening gehouden met de prijsklasse, want een vaatwasser varieert onwijs in aanschafprijs. Maar voor iedereen die zoekt naar een goedkope vaatwasser hebben we deze ook op een rij gezet!


Bekijk top 10 vaatwassers
Bekijk de top 10 vaatwassers
Wij hebben het uitzoekwerk al voor je gedaan. 
Bekijk top 10 vaatwassers