Vind de beste onderbouw vaatwasser

Prijsvergelijking en prijsinformatie van de beste onderbouw vaatwasser van 2019

Nieuwe onderbouw vaatwasser kopen?

Je kiest voor een onderbouw vaatwasser wanneer de vaatwasser niet in een keukenkastje ingebouwd kan worden, maar er wel een plek in de keuken of bijkeuken beschikbaar is met een werkblad. Hiermee staat de vaatwasser niet helemaal los van de keuken, maar wordt deze ook niet bedekt door een andere deur. De vaatwasser lijkt qua model dus meer op een vrijstaande vaatwasser dan op een inbouwvaatwasser, maar heeft geen eigen bovenblad. Hierbij is het belangrijk om goed de afmetingen te bepalen om een miskoop te voorkomen. Een voordeel van een onderbouw vaatwasser is dat deze vaak minder duur is in aankoop dan een inbouwvaatwasser.

De beste onderbouw vaatwasser

We hebben onderzocht welke onderbouw vaatwassers het beste presenteren en dit vergeleken met de prijskaartjes. Een onderbouw vaatwasser kan pas in de categorie ‘beste vaatwasser’ terecht komen als de functies, de energiezuinigheid, de duurzaamheid en de prijs kloppen. Het totaalplaatje wordt getest aan de hand van reviews van kopers die jou voorgegaan zijn en door ons zelf. Dit betekend niet dat overige vaatwassers niet geschikt zijn voor jou, maar op basis van de bovenstaande punten scoren deze vaatwassers het beste.

1

2

3

4

Waarom een onderbouw vaatwasser?

Een onderbouw vaatwasser is ideaal wanneer de keukenkastjes geen ruimte toelaten voor een vaatwasser, maar je wel de luxe van een vaatwasser in de keuken wilt. Het voordeel van een onderbouw vaatwasser is dat deze onder een keukenblad staat, en de ruimte boven de vaatwasser dus optimaal benut kan worden. Daarbij is het de prijs van een onderbouw vaatwasser is dat de prijs vaak lager is dan van een inbouwvaatwasser.

Onderbouw vaatwassers zijn er tegenwoordig ook in fraaie designs, waardoor het geen probleem meer is dat de vaatwasser niet weggewerkt kan worden achter een keukendeurtje. Vaatwassers zijn momenteel ook te koop in het zwart, antraciet grijs, lichtgrijs of RVS, waardoor er altijd wel een vaatwasser is welke bij jou keuken past. Daarbij verschilt de hoogte van de vaatwasser, afhankelijk van de nishoogte: de hoogte onder het werkblad. Bij de onderbouw vaatwasser zit het bedieningspaneel aan de voorkant, wat de bediening makkelijker en overzichtelijker maakt, in tegenstelling tot een inbouwvaatwasser, waar er minder ruimte is voor een bedieningspaneel aan de binnenzijde. Tenslotte hebben de vaatwassers verschillende functies welke voor gebruikersgemak zorgen, ook hierin is keuze tussen de modellen. Het gebruikersgemak is afhankelijk van de verschillende opties, namelijk:

Bediening via een app

Binnenverlichting

Flexibele inrichting

Resttijdindicator

Startuitstel knop

Extra droge vaat

Hoe werkt een vaatwasser?

Vaatwassers maken je vieze vaat schoon. Dat is het belangrijkste, want dan hoef jij dat zelf niet meer te doen. Dat scheelt je tijd en energie. Maar wat de vaatwasser hiervoor moet doen is voor mensen vaak niet duidelijk, behalve dat er water en een vaatwasblokje bij komt kijken. Wij zijn op onderzoek uit gegaan en leggen jou kort uit hoe het werkt. Wel zo handig om te weten als jij je vaatwasser zo lang mogelijk goed wilt houden, want zo kun je inspelen op het onderhoud en op de verschillende programma’s.

1 Schuiflade

De schuiflade waarin alle vieze vaat in de vaatwasser gezet moet worden.

2 Zeepklep

De zeepklep die gebruikt wordt om het schoonmaak blokje in te doen.

3 Sproeiers

De sproeiers sproeien het water omhoog en spoelen de vaat schoon.

4 Warmte element

Creërt warmte en droogt hiermee de vaat na het was programma.

5 Afvoer

Voert het vieze water na het wasprogramma af richting de afvoer.

6 Aanvoer

Voert schoon water aan welke verwarmt en gebruikt word om de vaat te wassen.

Ons assortiment onderbouw vaatwassers

Informatie en tips

Vaatwasser waterslot

Vaatwasser waterslot

Tegenwoordig hebben vaatwassers een aquastop of waterstop. Dit is een beveiligingsklep welke de watertoevoer afsluit als er sprake is van een lekkage. Een lekkage door een lekkende of losgeschoten aanvoerslang kan hiermee beperkt worden. Dit kan als externe component buiten de machine gemonteerd worden, maar zit bij de betere vaatwassers standaard ingebouwd. Er zijn twee soorten waterslot: een waterslot met een mechanische sensor en een waterslot met een elektromagnetische sensor. De mechanische sensor meet de hoeveelheid water welke de vaatwasser in komt, de elektromagnetische sensor meet de hoogte van het water in de vaatwasser. Welk waterslot beter is, valt over te discussiëren. De mechanische sensor merkt kleinere lekkages minder goed op en is dus minder nauwkeurig ten opzichte van een elektromagnetische sensor. De elektromagnetische sensor is verbonden met een vochtsensor in het apparaat. De laatste kan in het geval van stroomuitval weer onbetrouwbare resultaten geven. De watersloten zijn niet gevaarlijk. Ze zijn namelijk altijd afgedekt en kunnen niet afgeschroefd worden, zodat er bij welke vorm van lekkage ook, geen kortsluiting kan plaatsvinden. Een vaatwasser met ...
Meer informatie
Indesit DPG 16B1 A NX EU

Werking van een vaatwasser

Vaatwassers maken je vieze vaat schoon. Dat is het belangrijkste, want dan hoef jij dat zelf niet meer te doen. Dat scheelt je tijd en energie. Maar wat de vaatwasser hiervoor moet doen is voor mensen vaak niet duidelijk, behalve dat er water en een vaatwasblokje bij komt kijken. Wij zijn op onderzoek uit gegaan en leggen jou kort uit hoe het werkt. Wel zo handig om te weten als jij je vaatwasser zo lang mogelijk goed wilt houden, want zo kun je inspelen op het onderhoud en op de verschillende programma’s. Hieronder hebben we de verschillende fases die een vaatwasser door gaat voordat hij de vaat schoon heeft. Een gedetailleerdere uitleg van het hier naast staande plaatje vind je op de homepage, bij meer algemene informatie over een vaatwasser. Stap 1 - Spoelen In het begin spoelt een vaatwasmachine de vaat al voor een groot deel schoon. Dit is een kwestie van water met druk langs de vaat laten stromen. Hardnekkige vlekken gaan er tijdens dit proces echter nog niet af. Niet onbelangrijk is om ...
Meer informatie
Smalle vaatwasser

Smalle vaatwasser

Het kan voorkomen dat je minder ruimte hebt dan 55 tot 60 centimeter breedte in een keukenkastje of naast het keukenblok, in de bijkeuken of de garage. In dat geval is een smalle vaatwasser de ideale oplossing. Een smalle vaatwasser heeft een breedte van 40 tot 45 centimeter en is hiermee geschikt voor kleinere keukenkastjes maar ook voor andere smallere plekken. De smalle vaatwasser is er in verschillende modellen, zowel als inbouw vaatwasser als vrijstaande vaatwasser. Daarnaast verschillen de modellen in specificaties en dus ook in gebruikersgemak. Welke vaatwasser het beste bij jou past is erg persoonlijk en hangt af van de voorkeuren en het budget. Mocht je voor een smalle vaatwasser willen gaan, ben je beperkter in je keuze omdat dit assortiment kleiner is. Desalniettemin is er nog steeds voldoende keuze. Om je een handje op weg te helpen hebben we een groot aantal smalle vaatwassers getest en hebben we de beste voor je op een rij gezet. We nemen je mee in ons denkproces en laten je weten waar je het beste rekening ...
Meer informatie
De vaatwasser test

De vaatwasser test

Om tot een selectie van de beste vaatwassers te komen, moet er een hoop onderzoek gedaan worden. Er gaat een proces aan vooraf met verschillende testen waarbij elke vaatwasser uitgebreid aan bod komt. De vaatwassers worden vervolgens geselecteerd op basis van de testuitslagen. Deze testuitslagen worden gecombineerd met de aanschafprijs, de specificaties, de bouwkwaliteit, de energieklasse en ten slotte de reviews online. Dat deze factoren allemaal een steentje bijdragen aan het eindresultaat is logisch, want elke factor is belangrijk voor de keuze van een goede vaatwasser. Een selectie van de beste vaatwassers vind je op de pagina ‘beste vaatwasser’, waar je kunt kiezen uit een inbouwmodel of vrijstaand model. Op deze pagina leggen we je uit hoe de test uitgevoerd wordt.De vaatwasser test bestaat niet simpelweg uit het aanzetten van de vaatwasser. We hebben hier enkele stappen en beoordelingsmanieren voor. Elke stap omdat een onderdeel van de vaatwasser waar we op letten. Ook voeren we bepaalde stappen meermaals uit op verschillende manieren, om het beste het resultaat te kunnen beoordelen. Een vaatwasser heeft meerdere wasprogramma’s ...
Meer informatie

Vaatwasser-info.nl is
Officieel partner en adviseur van

partner coolblue
partner wehkamp

Hoe kies je de juiste onderbouw vaatwasser?

De juiste keuze maken bij het online kopen van een vaatwasser hoeft niet moeilijk te zijn, maar er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten om te voorkomen dat de aankoop teruggestuurd moet worden. Vaatwassers zijn er in alle soorten en maten. Je kunt kiezen voor een geschikte kleur, geschikte wasprogramma’s en geschikte extra opties. De energiezuinigheid van een vaatwasser zit op de huidige markt altijd op A+ of hoger en is hiermee dus gegarandeerd. Echter is er verder dus een hoop variatie in het aanbod vaatwassers. Omdat het logisch is dat je door de bomen het bos even niet meer ziet, hebben we voor jou een aantal tips op een rij gezet, zodat je gemakkelijk de juiste keuze maakt:

  1. Meet de nishoogte onder het tafelblad op. Dit is de hoogte van de vloer tot aan het tafelblad. De vaatwasser mag niet hoger zijn dan deze hoogte.
  2. Bepaal het aantal couverts dat je nodig hebt. Dit is afhankelijk van het aantal personen in het huishouden. Een gemiddelde vaatwasser heeft ruimte voor 12 couverts, echter zijn er ook vaatwassers met ruimte voor meer of minder couverts.
  3. Bepaal voor jezelf of het nodig om eisen te stellen aan de inrichting van de vaatwasser. de maten van de onder- en bovenkorf verschillen per vaatwasser. zo zijn er kleinere modellen welke een onderkorf hebben met een hoogte welke niet geschikt is voor borden van 27 centimeter. Mocht je dit wel willen, dan is het nuttig om hierop te letten.
  4. Bepaal ook voor jezelf of je een flexibele inrichting wilt hebben. Dit kan erg handig zijn, maar is zeker niet noodzakelijk.
  5. Zoals al besproken is de energieklasse altijd minimaal A+, maar mocht je liever voor de meest energiezuinige variant gaan, dan is een A+++ de beste keuze. Vooral het energiegebruik van een nieuwe vaatwasser is een groot voordeel ten opzichte van een oud model. Dit is dus, ondanks de grotere aanschafwaarde, een groot voordeel voor de portemonnee.
  6. Let tenslotte op het model. Het model staat aangeduid als ‘onderbouw vaatwasser’ en heeft dus geen frontpaneel nodig, want het bevat een eigen voorkant met bedieningspaneel, maar bevat dus geen bovenblad. Indien een vaatwasser wel een bovenblad bevat, kan deze mogelijk wel onder een werkblad geplaats worden, maar dit is afhankelijk van de hoogte van het werkblad.