Hoe lang moet de afvoerslang van een vaatwasser zijn?


Er zijn geen indicaties voor een minimale of maximale lengte. Wel is het zo dat een afvoerslang met een langere lengte meer kans heeft op een knik, beschadiging of verstopping. Indien er een langere lengte nodig is dan de afvoerslang zelf, moet dit met een dergelijk materiaal verlengt worden. Er zijn afvoerslangen van verschillende afmetingen te koop en dit verschilt van ongeveer 1,5 meter tot 3,5 meter.

Een afvoerslang moet aangesloten worden op de wasmachine en eindigt in de afvoerbuis. Om de slang aan te sluiten op de wasmachine draai je de sifon los en controleer je of de rubberen stop verwijderd is. Indien dit niet het geval is, verwijder je deze alsnog. Je schuift de slangklem om het uiteinde van de afvoerslang waarna de afvoerslang over de aansluiting op de sifon komt, hierna draai je de slangklem goed vast en controleer je of dit gelukt is door na de eerste afwasbeurt te kijken of er lekkage is. De afvoerslang moet minstens 15 centimeter in de afvoerbuis zitten. Wanneer de afvoerslang hier niet diep genoeg in zit kan het zijn dat deze door de druk van het water los schiet en er lekkage ontstaat. Anderzijds, als de afvoerslang er te diep in zit kan de vaatwasser het water onvoldoende goed wegpompen. Een afvoerslang is extra goed te bevestigen met een slanggeleider, een stuk plastic welke gemonteerd kan worden aan de wand om ervoor te zorgen dat de buis niet uit zichzelf zakt of omhoog komt. Controleer altijd na de eerste afwasbeurt of de slang nog op zijn plek zit en er geen sprake is van lekkage.

De vaatwasser keuzehulp

Om erachter te komen welke vaatwasser het beste bij jou keuken en huishouden past hebben we een keuzehulp ontwikkeld. De eerste stap bij het kiezen van een vaatwasser is een keuze maken tussen de verschillende soorten vaatwassers. Er zijn drie verschillende vaatwassers: een inbouw vaatwasser, een onderbouw vaatwasser en een vrijstaande vaatwasser. Behalve deze onderverdeling bestaat elke soort vaatwasser weer uit een assortiment met vaatwassers met verschillende specificaties en was- en droogtechnieken. Om te voorkomen dat de zoektocht bij nul begint en om je zo al een eind op weg te helpen zorgen we met de keuzehulp voor een selectie aan vaatwassers welke interessant zijn voor jou. Zo kies je zelf welke vaatwasser, maar halen we de eerste stappen voor je uit handen, wel zo makkelijk!

Wil je een inbouw, onderbouw of een vrijstaande vaatwasser?
Zoek je een kleine, een grote of een normale afmeting vaatwasser?
Wil je een energiezuinige vaatwasser of is dit niet belangrijk?

Soorten vaatwassers

Er zijn verschillende soorten vaatwassers. De eerste stap in de zoektocht naar een geschikte vaatwasser is heel praktisch: wat voor soort vaatwasser heb je nodig? Welke voor jou het meest geschikt is hangt af van jou keuken. Moet de vaatwasser onder een blad komen? Of wordt de vaatwasser ingebouwd in een keukenkast? Betreft de keukenkast een standaard maat of is deze kleiner dan normaal? Voor iedere situatie is er een geschikte vaatwasser. Denk aan: een vrijstaande vaatwasser, een inbouw vaatwasser, een onderbouw vaatwasser, maar voor de compactere keukens ook een smalle vaatwasser of kleine vaatwasser. Tenslotte hebben we rekening gehouden met de prijsklasse, want een vaatwasser varieert onwijs in aanschafprijs. Maar voor iedereen die zoekt naar een goedkope vaatwasser hebben we deze ook op een rij gezet!


Bekijk top 10 vaatwassers
Bekijk de top 10 vaatwassers
Wij hebben het uitzoekwerk al voor je gedaan. 
Bekijk top 10 vaatwassers