Hoe gebruik je azijn in de vaatwasser?


Azijn werkt ontkalkent en zorgt voor een glanzende vaat. Er zijn zelfs bronnen welke beweren dat je azijn kunt gebruiken in plaats van glansspoelmiddel. Je schenkt wat azijn in een schaaltje en zet dit op de bovenste korf van de vaatwassers waardoor het tijdens het programma door de vaatwasser verspreid. Azijn in het spoelvakje is minder handig, in dit geval komt het pas later in het programma uit het bakje en kan het minder goed verspreiden. Je kunt hiervoor de goedkope variant van azijn gebruiken en de vaat zal je tegemoet glimmen.

Een tweede toepassing is het schoonmaken van de vaatwasser met azijn. Je zet dan een schaaltje met azijn in de lege vaatwasser (maak hiervoor wel eerst de filter goed schoon) en zet het spoelprogramma aan. Het hete water verspreidt de azijn door de gehele vaatwasser en ontkalkt en ontvet zo de binnenkant en voorkomt ook vieze geurtjes in de vaatwasser. De binnenkant van de vaatwasser zal weer mooi glimmen.

De vaatwasser keuzehulp

Om erachter te komen welke vaatwasser het beste bij jou keuken en huishouden past hebben we een keuzehulp ontwikkeld. De eerste stap bij het kiezen van een vaatwasser is een keuze maken tussen de verschillende soorten vaatwassers. Er zijn drie verschillende vaatwassers: een inbouw vaatwasser, een onderbouw vaatwasser en een vrijstaande vaatwasser. Behalve deze onderverdeling bestaat elke soort vaatwasser weer uit een assortiment met vaatwassers met verschillende specificaties en was- en droogtechnieken. Om te voorkomen dat de zoektocht bij nul begint en om je zo al een eind op weg te helpen zorgen we met de keuzehulp voor een selectie aan vaatwassers welke interessant zijn voor jou. Zo kies je zelf welke vaatwasser, maar halen we de eerste stappen voor je uit handen, wel zo makkelijk!

Wil je een inbouw, onderbouw of een vrijstaande vaatwasser?
Zoek je een kleine, een grote of een normale afmeting vaatwasser?
Wil je een energiezuinige vaatwasser of is dit niet belangrijk?

Soorten vaatwassers

Er zijn verschillende soorten vaatwassers. De eerste stap in de zoektocht naar een geschikte vaatwasser is heel praktisch: wat voor soort vaatwasser heb je nodig? Welke voor jou het meest geschikt is hangt af van jou keuken. Moet de vaatwasser onder een blad komen? Of wordt de vaatwasser ingebouwd in een keukenkast? Betreft de keukenkast een standaard maat of is deze kleiner dan normaal? Voor iedere situatie is er een geschikte vaatwasser. Denk aan: een vrijstaande vaatwasser, een inbouw vaatwasser, een onderbouw vaatwasser, maar voor de compactere keukens ook een smalle vaatwasser of kleine vaatwasser. Tenslotte hebben we rekening gehouden met de prijsklasse, want een vaatwasser varieert onwijs in aanschafprijs. Maar voor iedereen die zoekt naar een goedkope vaatwasser hebben we deze ook op een rij gezet!


Bekijk top 10 vaatwassers
Bekijk de top 10 vaatwassers
Wij hebben het uitzoekwerk al voor je gedaan. 
Bekijk top 10 vaatwassers