Vaatwasser-info.nl

Wat is zeoliet in de vaatwasser?

Zeoliet bevindt zich onderin sommige vaatwasser. Het is een methode om de vaat te drogen. Het mineraal Zeoliet absorbeert vocht en zorgt zo voor een drogere lucht in de vaatwasser. Daarnaast geeft Zeoliet ook warmte af doordat het warmte-energie genereert. Dit gebeurt van nature en hier is geen energie voor nodig. Hierdoor zijn de droogresultaten duidelijk beter (zelfs de plastic bakjes) en is er ook minder energieverbruik, dit kan oplopen tot een verschil in energieverbruik van wel 30% vergeleken met vaatwassers zonder zeoliet in dezelfde energieklasse.

Zeoliet gaat even lang mee als de vaatwasser en hoeft niet vervangen te worden. Het is dus niet alleen een energiezuinige maar ook een duurzame oplossing. Er zijn tegenwoordig steeds meer vaatwassers met Zeoliet technologie te koop.

Andere droogtechnieken zijn condensdroogtechniek, waarbij gebruik wordt gemaakt van koud water langs de wanden van de vaatwasser, en simpelweg het openzetten van de vaatwasser, waarbij vochtige lucht kan ontsnappen. Zeoliet is hiervan de meest efficiƫnte manier.

Picture of Yannick
Yannick

Vaatwasser expert sinds 2017