Wat is zeoliet in de vaatwasser?


Zeoliet bevindt zich onderin sommige vaatwasser. Het is een methode om de vaat te drogen. Het mineraal Zeoliet absorbeert vocht en zorgt zo voor een drogere lucht in de vaatwasser. Daarnaast geeft Zeoliet ook warmte af doordat het warmte-energie genereert. Dit gebeurt van nature en hier is geen energie voor nodig. Hierdoor zijn de droogresultaten duidelijk beter (zelfs de plastic bakjes) en is er ook minder energieverbruik, dit kan oplopen tot een verschil in energieverbruik van wel 30% vergeleken met vaatwassers zonder zeoliet in dezelfde energieklasse.

Zeoliet gaat even lang mee als de vaatwasser en hoeft niet vervangen te worden. Het is dus niet alleen een energiezuinige maar ook een duurzame oplossing. Er zijn tegenwoordig steeds meer vaatwassers met Zeoliet technologie te koop.

Andere droogtechnieken zijn condensdroogtechniek, waarbij gebruik wordt gemaakt van koud water langs de wanden van de vaatwasser, en simpelweg het openzetten van de vaatwasser, waarbij vochtige lucht kan ontsnappen. Zeoliet is hiervan de meest efficiënte manier.

De vaatwasser keuzehulp

Om erachter te komen welke vaatwasser het beste bij jou keuken en huishouden past hebben we een keuzehulp ontwikkeld. De eerste stap bij het kiezen van een vaatwasser is een keuze maken tussen de verschillende soorten vaatwassers. Er zijn drie verschillende vaatwassers: een inbouw vaatwasser, een onderbouw vaatwasser en een vrijstaande vaatwasser. Behalve deze onderverdeling bestaat elke soort vaatwasser weer uit een assortiment met vaatwassers met verschillende specificaties en was- en droogtechnieken. Om te voorkomen dat de zoektocht bij nul begint en om je zo al een eind op weg te helpen zorgen we met de keuzehulp voor een selectie aan vaatwassers welke interessant zijn voor jou. Zo kies je zelf welke vaatwasser, maar halen we de eerste stappen voor je uit handen, wel zo makkelijk!

Wil je een inbouw, onderbouw of een vrijstaande vaatwasser?
Zoek je een kleine, een grote of een normale afmeting vaatwasser?
Wil je een energiezuinige vaatwasser of is dit niet belangrijk?

Soorten vaatwassers

Er zijn verschillende soorten vaatwassers. De eerste stap in de zoektocht naar een geschikte vaatwasser is heel praktisch: wat voor soort vaatwasser heb je nodig? Welke voor jou het meest geschikt is hangt af van jou keuken. Moet de vaatwasser onder een blad komen? Of wordt de vaatwasser ingebouwd in een keukenkast? Betreft de keukenkast een standaard maat of is deze kleiner dan normaal? Voor iedere situatie is er een geschikte vaatwasser. Denk aan: een vrijstaande vaatwasser, een inbouw vaatwasser, een onderbouw vaatwasser, maar voor de compactere keukens ook een smalle vaatwasser of kleine vaatwasser. Tenslotte hebben we rekening gehouden met de prijsklasse, want een vaatwasser varieert onwijs in aanschafprijs. Maar voor iedereen die zoekt naar een goedkope vaatwasser hebben we deze ook op een rij gezet!


Bekijk top 10 vaatwassers
Bekijk de top 10 vaatwassers
Wij hebben het uitzoekwerk al voor je gedaan. 
Bekijk top 10 vaatwassers