Wat te doen als er water in de vaatwasser blijft staan?


Wanneer er water in de vaatwasser blijft staan kan dit door meerdere problemen komen. Ten eerste is het belangrijk te voorkomen dat er lekkage ontstaat, mocht je dus zelf achter de oorzaak willen komen, neem dan maatregelen om schade te voorkomen. Zorg ook altijd dat je de stekker uit het stopcontact haalt. We zetten hier voor jou op een rij welke oorzaken ervoor kunnen zorgen dat er een laagje water in de vaatwasser blijft staan:

1. Filters: deze kunnen verstopt zijn of simpelweg niet goed op hun plek zitten. In beide gevallen kan het water niet goed weggepompt worden. Dit controleer je door de filter los te draaien en te kijken of deze goed vast zat en mogelijk vies is.

2. Afvoerpomp: deze kan net als de filter verstopt raken. Dit kun je controleren door de filter eruit te draaien en het water uit de vaatwasser te scheppen. In de handleiding van de vaatwasser staat uitgebreider waar je op moet letten en welke volgorde belangrijk is.

3. Afvoerslang: wanneer deze geblokkeerd is loopt het water onvoldoende weg. Deze blokkade kan door een verstopping komen maar ook door een knik of deuk in de afvoerslang.

4. Spoelbak: hier kan ook een verstopping plaatsvinden. Denk hieraan wanneer de vaatwasser verbonden is met de spoelbak. Wanneer het water in de spoelbak ook niet (goed) wegloopt weet je dat hier een probleem zit.

Indien je de mogelijke bovenstaande opties bent nagegaan en je hebt zelf geen oorzaak kunnen vinden, schakel dan een vaatwassermonteur in.

De vaatwasser keuzehulp

Om erachter te komen welke vaatwasser het beste bij jou keuken en huishouden past hebben we een keuzehulp ontwikkeld. De eerste stap bij het kiezen van een vaatwasser is een keuze maken tussen de verschillende soorten vaatwassers. Er zijn drie verschillende vaatwassers: een inbouw vaatwasser, een onderbouw vaatwasser en een vrijstaande vaatwasser. Behalve deze onderverdeling bestaat elke soort vaatwasser weer uit een assortiment met vaatwassers met verschillende specificaties en was- en droogtechnieken. Om te voorkomen dat de zoektocht bij nul begint en om je zo al een eind op weg te helpen zorgen we met de keuzehulp voor een selectie aan vaatwassers welke interessant zijn voor jou. Zo kies je zelf welke vaatwasser, maar halen we de eerste stappen voor je uit handen, wel zo makkelijk!

Wil je een inbouw, onderbouw of een vrijstaande vaatwasser?
Zoek je een kleine, een grote of een normale afmeting vaatwasser?
Wil je een energiezuinige vaatwasser of is dit niet belangrijk?

Soorten vaatwassers

Er zijn verschillende soorten vaatwassers. De eerste stap in de zoektocht naar een geschikte vaatwasser is heel praktisch: wat voor soort vaatwasser heb je nodig? Welke voor jou het meest geschikt is hangt af van jou keuken. Moet de vaatwasser onder een blad komen? Of wordt de vaatwasser ingebouwd in een keukenkast? Betreft de keukenkast een standaard maat of is deze kleiner dan normaal? Voor iedere situatie is er een geschikte vaatwasser. Denk aan: een vrijstaande vaatwasser, een inbouw vaatwasser, een onderbouw vaatwasser, maar voor de compactere keukens ook een smalle vaatwasser of kleine vaatwasser. Tenslotte hebben we rekening gehouden met de prijsklasse, want een vaatwasser varieert onwijs in aanschafprijs. Maar voor iedereen die zoekt naar een goedkope vaatwasser hebben we deze ook op een rij gezet!


Bekijk top 10 vaatwassers
Bekijk de top 10 vaatwassers
Wij hebben het uitzoekwerk al voor je gedaan. 
Bekijk top 10 vaatwassers