Vaatwasser-info.nl

Wat te doen als er water in de vaatwasser blijft staan?

Wanneer er water in de vaatwasser blijft staan kan dit door meerdere problemen komen. Ten eerste is het belangrijk te voorkomen dat er lekkage ontstaat, mocht je dus zelf achter de oorzaak willen komen, neem dan maatregelen om schade te voorkomen. Zorg ook altijd dat je de stekker uit het stopcontact haalt. We zetten hier voor jou op een rij welke oorzaken ervoor kunnen zorgen dat er een laagje water in de vaatwasser blijft staan:

1. Filters: deze kunnen verstopt zijn of simpelweg niet goed op hun plek zitten. In beide gevallen kan het water niet goed weggepompt worden. Dit controleer je door de filter los te draaien en te kijken of deze goed vast zat en mogelijk vies is.

2. Afvoerpomp: deze kan net als de filter verstopt raken. Dit kun je controleren door de filter eruit te draaien en het water uit de vaatwasser te scheppen. In de handleiding van de vaatwasser staat uitgebreider waar je op moet letten en welke volgorde belangrijk is.

3. Afvoerslang: wanneer deze geblokkeerd is loopt het water onvoldoende weg. Deze blokkade kan door een verstopping komen maar ook door een knik of deuk in de afvoerslang.

4. Spoelbak: hier kan ook een verstopping plaatsvinden. Denk hieraan wanneer de vaatwasser verbonden is met de spoelbak. Wanneer het water in de spoelbak ook niet (goed) wegloopt weet je dat hier een probleem zit.

Indien je de mogelijke bovenstaande opties bent nagegaan en je hebt zelf geen oorzaak kunnen vinden, schakel dan een vaatwassermonteur in.

Picture of Yannick
Yannick

Vaatwasser expert sinds 2017