Wat verbruikt een vaatwasser aan water?


Op het energielabel staat aangegeven hoeveel water een vaatwasser jaarlijks gebruikt. Dit is gebasseerd op éénmaal aanzetten per dag. Het staat weergegeven onder het icoontje van de kraan in liter. Dit aantal liter vermenigvuldig je met de prijs van een liter water: €0,0014. Gemiddeld betaal je jaarlijks ongeveer €4,30-4,50 voor het waterverbruik van je vaatwasser. Dit gemiddelde is gebasseerd op een nieuwe energiezuinige vaatwasser. Hoe nieuwer de vaatwasser, hoe minder energie- en waterverbruik wegens de efficiëntere wasprogramma’s. Je kunt de hoeveelheid water per wsbeurt niet aanpassen. Wel kun je het aantal wasbeurten beperken door de vaatwasser alleen aan te zetten wanneer deze vol is. Bij het met de hand afwassen kan het zijn dat je iets minder water gebruikt, maar alleen als je let op je watergebruik, want ook dan gebruiken mensen vaak meer water dan nodig.

De vaatwasser keuzehulp

Om erachter te komen welke vaatwasser het beste bij jou keuken en huishouden past hebben we een keuzehulp ontwikkeld. De eerste stap bij het kiezen van een vaatwasser is een keuze maken tussen de verschillende soorten vaatwassers. Er zijn drie verschillende vaatwassers: een inbouw vaatwasser, een onderbouw vaatwasser en een vrijstaande vaatwasser. Behalve deze onderverdeling bestaat elke soort vaatwasser weer uit een assortiment met vaatwassers met verschillende specificaties en was- en droogtechnieken. Om te voorkomen dat de zoektocht bij nul begint en om je zo al een eind op weg te helpen zorgen we met de keuzehulp voor een selectie aan vaatwassers welke interessant zijn voor jou. Zo kies je zelf welke vaatwasser, maar halen we de eerste stappen voor je uit handen, wel zo makkelijk!

Wil je een inbouw, onderbouw of een vrijstaande vaatwasser?
Zoek je een kleine, een grote of een normale afmeting vaatwasser?
Wil je een energiezuinige vaatwasser of is dit niet belangrijk?

Soorten vaatwassers

Er zijn verschillende soorten vaatwassers. De eerste stap in de zoektocht naar een geschikte vaatwasser is heel praktisch: wat voor soort vaatwasser heb je nodig? Welke voor jou het meest geschikt is hangt af van jou keuken. Moet de vaatwasser onder een blad komen? Of wordt de vaatwasser ingebouwd in een keukenkast? Betreft de keukenkast een standaard maat of is deze kleiner dan normaal? Voor iedere situatie is er een geschikte vaatwasser. Denk aan: een vrijstaande vaatwasser, een inbouw vaatwasser, een onderbouw vaatwasser, maar voor de compactere keukens ook een smalle vaatwasser of kleine vaatwasser. Tenslotte hebben we rekening gehouden met de prijsklasse, want een vaatwasser varieert onwijs in aanschafprijs. Maar voor iedereen die zoekt naar een goedkope vaatwasser hebben we deze ook op een rij gezet!


Bekijk top 10 vaatwassers
Bekijk de top 10 vaatwassers
Wij hebben het uitzoekwerk al voor je gedaan. 
Bekijk top 10 vaatwassers