Waarom maakt mijn vaatwasser niet goed schoon?


De reden van een vaatwasser met vieze vaat aan het einde van de wasbeurt kan variëren. We zetten een aantal mogelijke redenen voor je op een rij:

1. De vaatwasser in niet gunstig ingeruimd. Hierdoor kan het water onvoldoende goed circuleren en komt het water dus niet met voldoende druk op alle plekken van het servies. Dit zie je bijvoorbeeld wanneer je bakjes te veel over elkaar heen zet.
2. De sproeiarmen werken niet goed. Dit kan twee redenen hebben: ze draaien niet doordat er een te groot bord in de vaatwasser staat en de sproeiarmen hierdoor vastlopen, of de sproeiarmen zitten verstopt. Dit tweede kan komen door onvoldoende schoonmaken van de sproeiarmen. Je kunt je voorstellen dat de kleine gaatjes makkelijk verstopt kunnen raken door kleine etensresten en vettigheid.
3. Onvoldoende zout in de vaatwasser kan ertoe leiden dat het water niet voldoende onthard wordt en er daarom een kalkaanslag op het servies en aan de binnenkant van de vaatwasser achterblijft.
4. De filter is vies. Het schoonmaken van de filter is niet het leukste klusje, maar wel nodig. Het liefst elke week om te voorkomen dat de filter verstopt raakt. Als ze verstopt raakt zal het water niet weg kunnen lopen en blijft de vaat ook vies.
5. De vaatwasser is vies. Maak de vaatwasser zo nu en dan goed schoon. Dit houdt ook in dat de wanden en randen van de vaatwasser een goede beurt moeten krijgen om verzameling van vettigheid en etensresten te voorkomen.

De vaatwasser keuzehulp

Om erachter te komen welke vaatwasser het beste bij jou keuken en huishouden past hebben we een keuzehulp ontwikkeld. De eerste stap bij het kiezen van een vaatwasser is een keuze maken tussen de verschillende soorten vaatwassers. Er zijn drie verschillende vaatwassers: een inbouw vaatwasser, een onderbouw vaatwasser en een vrijstaande vaatwasser. Behalve deze onderverdeling bestaat elke soort vaatwasser weer uit een assortiment met vaatwassers met verschillende specificaties en was- en droogtechnieken. Om te voorkomen dat de zoektocht bij nul begint en om je zo al een eind op weg te helpen zorgen we met de keuzehulp voor een selectie aan vaatwassers welke interessant zijn voor jou. Zo kies je zelf welke vaatwasser, maar halen we de eerste stappen voor je uit handen, wel zo makkelijk!

Wil je een inbouw, onderbouw of een vrijstaande vaatwasser?
Zoek je een kleine, een grote of een normale afmeting vaatwasser?
Wil je een energiezuinige vaatwasser of is dit niet belangrijk?

Soorten vaatwassers

Er zijn verschillende soorten vaatwassers. De eerste stap in de zoektocht naar een geschikte vaatwasser is heel praktisch: wat voor soort vaatwasser heb je nodig? Welke voor jou het meest geschikt is hangt af van jou keuken. Moet de vaatwasser onder een blad komen? Of wordt de vaatwasser ingebouwd in een keukenkast? Betreft de keukenkast een standaard maat of is deze kleiner dan normaal? Voor iedere situatie is er een geschikte vaatwasser. Denk aan: een vrijstaande vaatwasser, een inbouw vaatwasser, een onderbouw vaatwasser, maar voor de compactere keukens ook een smalle vaatwasser of kleine vaatwasser. Tenslotte hebben we rekening gehouden met de prijsklasse, want een vaatwasser varieert onwijs in aanschafprijs. Maar voor iedereen die zoekt naar een goedkope vaatwasser hebben we deze ook op een rij gezet!


Bekijk top 10 vaatwassers
Bekijk de top 10 vaatwassers
Wij hebben het uitzoekwerk al voor je gedaan. 
Bekijk top 10 vaatwassers