Welke tabletten gebruiken voor de vaatwasser?


Een vaatwasser heeft wasmiddel, glansspoelmiddel en zout nodig voor voldoende goed was- end droogresultaat en daarbij ook voor het onderhoud van de vaatwasser zelf. Deze middelen zijn vaak gecombineerd in één vaatwastablet (all-in-one-tabletten). Bij de goedkopere tabletten kan het zijn dat glansmiddel ontbreekt en je deze zelf moet toevoegen. Een vaatwastablet is wel zo gemakkelijk, maar je kunt de dosering daarentegen niet zelf bepalen. Wil je de dosering wel zelf bepalen, dan zul je de losse middelen zelf moeten toevoegen. Het glansspoelmiddel zorgt er bijvoorbeeld voor dat er een beter droogresultaat bereikt wordt. Het zout kan aangepast worden op de waterhardheid. Let er daarbij op of de vaatwastablet ook geschikt is voor korte programma’s wanneer je deze gebruikt, het kan zijn dat de tablet hier niet voor gebruikt kan worden. In dat geval is het aan te raden om zelf te doseren met poeder. In principe kun je voor één wasbeurt één vaatwastablet gebruiken. Het is aan te raden deze in het bakje voor de vaatwastablet te doen, zo loop je niet het risico dat het blokje al volledig opgelost is bij het voorspoelprogramma. Bij een voorwasprogramma kun je het blokjes dus beter pas toevoegen tijdens het wasprogramma zelf. Het klepje van het vakje waar je het vaatwasblokje in doet gaat op dat moment pas open. De consumentenbond heeft in 2017 een uitgebreide test gedaan naar het beste vaatwasblokje. Hier in als beste uit de test gekomen: W5 All-in-1 vaatwastabletten van de Lidl. Deze kosten maar 7 cent per wasbeurt en hebben een goed resultaat.

De vaatwasser keuzehulp

Om erachter te komen welke vaatwasser het beste bij jou keuken en huishouden past hebben we een keuzehulp ontwikkeld. De eerste stap bij het kiezen van een vaatwasser is een keuze maken tussen de verschillende soorten vaatwassers. Er zijn drie verschillende vaatwassers: een inbouw vaatwasser, een onderbouw vaatwasser en een vrijstaande vaatwasser. Behalve deze onderverdeling bestaat elke soort vaatwasser weer uit een assortiment met vaatwassers met verschillende specificaties en was- en droogtechnieken. Om te voorkomen dat de zoektocht bij nul begint en om je zo al een eind op weg te helpen zorgen we met de keuzehulp voor een selectie aan vaatwassers welke interessant zijn voor jou. Zo kies je zelf welke vaatwasser, maar halen we de eerste stappen voor je uit handen, wel zo makkelijk!

Wil je een inbouw, onderbouw of een vrijstaande vaatwasser?
Zoek je een kleine, een grote of een normale afmeting vaatwasser?
Wil je een energiezuinige vaatwasser of is dit niet belangrijk?

Soorten vaatwassers

Er zijn verschillende soorten vaatwassers. De eerste stap in de zoektocht naar een geschikte vaatwasser is heel praktisch: wat voor soort vaatwasser heb je nodig? Welke voor jou het meest geschikt is hangt af van jou keuken. Moet de vaatwasser onder een blad komen? Of wordt de vaatwasser ingebouwd in een keukenkast? Betreft de keukenkast een standaard maat of is deze kleiner dan normaal? Voor iedere situatie is er een geschikte vaatwasser. Denk aan: een vrijstaande vaatwasser, een inbouw vaatwasser, een onderbouw vaatwasser, maar voor de compactere keukens ook een smalle vaatwasser of kleine vaatwasser. Tenslotte hebben we rekening gehouden met de prijsklasse, want een vaatwasser varieert onwijs in aanschafprijs. Maar voor iedereen die zoekt naar een goedkope vaatwasser hebben we deze ook op een rij gezet!


Bekijk top 10 vaatwassers
Bekijk de top 10 vaatwassers
Wij hebben het uitzoekwerk al voor je gedaan. 
Bekijk top 10 vaatwassers