Waarom roesten messen in de vaatwasser?


Bestek van roestvaste staalsoorten zijn gevoelig voor chloor. Echter bestaat water soms voor een klein beetje uit chloor, waardoor dit agressief kan zijn voor bestek. Mocht je bestek roesten, kan het zijn dat het chloor gehalte in het water aan de hoge kant is. Echter zijn de kleinere roestplekjes vaak niet het gevolg van het chloorgehalte in het water, maar van roestafzetting van andere zaken in de vaatwasser. Dit is vaak makkelijk te verwijderen.

Roestplekjes voorkomen is altijd beter dan verwijderen. Voorkomen doe je door ervoor te zorgen dat je geen etensresten aan het bestek laat zitten. In de etensresten zitten zuren welke het roestvrije staal kunnen aantasten. Roestvrijstaal betekend namelijk niet letterlijk ‘roestvrij’ maar eerder ‘roestarm’. Het proces van roesten wordt ook in de hand gewerkt door giesijzeren pannen, welke gevoelig zijn voor roest, mee te wassen. Helemaal wanneer dit enkele uren in de vaatwasser staat en niet meteen uitgeruimd wordt, bijvoorbeeld wanneer de vaat ‘s nachts gewassen wordt.

De vaatwasser keuzehulp

Om erachter te komen welke vaatwasser het beste bij jou keuken en huishouden past hebben we een keuzehulp ontwikkeld. De eerste stap bij het kiezen van een vaatwasser is een keuze maken tussen de verschillende soorten vaatwassers. Er zijn drie verschillende vaatwassers: een inbouw vaatwasser, een onderbouw vaatwasser en een vrijstaande vaatwasser. Behalve deze onderverdeling bestaat elke soort vaatwasser weer uit een assortiment met vaatwassers met verschillende specificaties en was- en droogtechnieken. Om te voorkomen dat de zoektocht bij nul begint en om je zo al een eind op weg te helpen zorgen we met de keuzehulp voor een selectie aan vaatwassers welke interessant zijn voor jou. Zo kies je zelf welke vaatwasser, maar halen we de eerste stappen voor je uit handen, wel zo makkelijk!

Wil je een inbouw, onderbouw of een vrijstaande vaatwasser?
Zoek je een kleine, een grote of een normale afmeting vaatwasser?
Wil je een energiezuinige vaatwasser of is dit niet belangrijk?

Soorten vaatwassers

Er zijn verschillende soorten vaatwassers. De eerste stap in de zoektocht naar een geschikte vaatwasser is heel praktisch: wat voor soort vaatwasser heb je nodig? Welke voor jou het meest geschikt is hangt af van jou keuken. Moet de vaatwasser onder een blad komen? Of wordt de vaatwasser ingebouwd in een keukenkast? Betreft de keukenkast een standaard maat of is deze kleiner dan normaal? Voor iedere situatie is er een geschikte vaatwasser. Denk aan: een vrijstaande vaatwasser, een inbouw vaatwasser, een onderbouw vaatwasser, maar voor de compactere keukens ook een smalle vaatwasser of kleine vaatwasser. Tenslotte hebben we rekening gehouden met de prijsklasse, want een vaatwasser varieert onwijs in aanschafprijs. Maar voor iedereen die zoekt naar een goedkope vaatwasser hebben we deze ook op een rij gezet!


Bekijk top 10 vaatwassers
Bekijk de top 10 vaatwassers
Wij hebben het uitzoekwerk al voor je gedaan. 
Bekijk top 10 vaatwassers